Απειλή πρώτη: Αν επαληθευτούν τα γκάλοπ δεν θα ξέρουμε ούτε πού πάμε, ούτε για ποια χώρα μιλάμε -αυτό είναι του Βενιζέλου. Απειλή δεύτερη: Σενάρια χάους, ανησυχούν οι εταίροι, κίνδυνος εξόδου από το ευρώ -αυτό είναι των έγκυρων ΜΜΕ που εκμνημονεύτηκαν. Απειλή τρίτη: Αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση θα σας πηγαίνω σε εκλογές μέχρι που να σας σώσω με το στανιό -αυτό είναι του καρατερίστα Σαμαρά. Συνόψιση απειλών: Μην αφήσετε τον θυμό σας να καταστρέψει τη χώρα -αυτό είναι του καθοδηγητή Σταύρου.
Εν μέσω απειλών οδεύουμε εν ολίγοις προς τις εκλογές. Με τον φόβο συνοδό στέλνουν τον πολίτη να ψηφίσει, αν και κατά τα άλλα ζητούν από αυτόν ψυχραιμία και ηρεμία. Μεθοδικά -αν και όχι τόσο ψύχραιμα- διαμορφώνουν το πιο τερατώδες δίλημμα για τις πιο κρίσιμες εκλογές μετά τη μεταπολίτευση: Μνημόνιο ή όλεθρος, δικομματισμός ή χάος. Με την ελπίδα να καταστείλουν έτσι το κύμα οργής, αγανάκτησης, αντίθεσης στις πολιτικές τους, αντίστασης. Kαι να μην εκφραστούμε καταστροφικά στις κάλπες.
Καταστροφικά για ποιον όμως; Τι μας περιμένει όλους αν, για παράδειγμα, επιβληθούν ως πλειοψηφία στον λαό και στη Βουλή τα κόμματα του Μνημονίου; Ποιο μήνυμα θα πάρουν στην περίπτωση αυτή οι μνημονιολάτρες, η ξεσαλωμένη εργοδοσία, οι ανυπόμονοι πλιατσικολόγοι, οι τρόικες, οι κομισάριοι και οι εγχώριοι μεσολαβητές τους; Ότι είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι Ευρωπαίοι -εδώ αν θέλετε γελάστε- ή ότι είμαστε έτοιμοι και επεξεργασμένοι για νέες θυσίες, για νέα Μνημόνια, για νέες περικοπές και για νέες ταπεινώσεις; Πολιτικά ώριμοι ή ραγιάδες και φουκαράδες του ευρώ;
Και τι μήνυμα θα πάρουν αν μαυρίσουμε τα κόμματα του Μνημονίου; Ότι είμαστε ανεύθυνοι και επιπόλαιοι, ή ότι φωνάζουμε ΦΤΑΝΕΙ ΡΕ, και είμαστε έτοιμοι να την κάνουμε την Ευρώπη των αγορών τους γυαλιά – καρφιά για να έχουν μέλλον τα παιδιά μας; Ποιο χάος επισείουν -το χάος δεν είναι εδώ; Ποια ακυβερνησία -ο Βορίδης δεν είναι εδώ; Για ποια χώρα μιλάει ο Βενιζέλος -για τη δική του, στην οποία έχει εκατομμύρια καταθέσεις, ή για του Δημήτρη Χριστούλα;
Λοιπόν, μια χαρά θα είναι το χάος στο στρατόπεδο του Μνημονίου. Στο κάτω-κάτω χάος έσπειραν, χάος πρέπει να θερίσουν. Και οι εκλογές μόνο ως πράξη καταστροφής της συντεταγμένης βαρβαρότητας μπορούν να γεννήσουν ελπίδες…
Συντάκτης: Θανάσης Καρτερός
Από την «Αυγή» 10/4/2012
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου