Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Συνελήφθη ο Τσοχατζόπουλος

Ένταλμα σύλληψης του Άκη Τσοχατζόπουλου εκδόθηκε πριν από λίγα λεπτά από τον αρμόδιο ανακριτή που ελέγχει τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην υπουργού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μανδρου, το ένταλμα σύλληψης του πρώην υπουργού έχει ήδη σταλεί στις αρμόδιες Αστυνομικές αρχές. Μέχρι στιγμής δεν έχει εκτελεστεί, δηλαδή δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού και σύλλήψής του.

To ένταλμα αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος για την αγοραπωλησία της οικίας στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εντάλματα έχουν εκδοθεί και γι' άλλα πρόσωπα. Τα ονόματα δε έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την Εισαγγελία καθώς συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό τους.
Νεότερη ενημέρωση:
20.30: Προθεσμία μέχρι τις 16 Απριλίου πήρε ο Ά. Τσοχατζόπουλος για να απολογηθεί ενώ μέχρι τότε θα κρατείται στη ΓΑΔΑ. 
14:42: Ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση για την οποία κατηγορείται ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη πριν λίγη ώρα στη Θεσσαλονίκη και ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης. Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν και τον ξάδερφο του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ν.Ζήγρα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση ως διαχειριστής off shore εταιρίας.
14:18: Δέκα πλάκες χρυσού ανακαλύφθηκαν μέσα στο σπίτι της κόρης του Άκη Τσοχατζόπουλου,Αρετής. Οι έρευνες συνεχίζονται σε γραφεία και σπίτια του περιβάλλοντος Τσοχατζόπουλου. Διευκρινίζεται ότι δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για την Αρετή Τσοχατζοπούλου.
11:07: Συνέλαβαν τον Άκη Τσοχατζόπουλο πριν από λίγα λεπτά στο σπίτι του επί της οδού Δ. Αρεοπαγίτου. Αυτή την ώρα οδηγείται στην Ευελπίδων από άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας για να εκτελεστεί το ένταλμα, όπως ορίζει ο νόμος.Την ώρα, που οι αστυνομικοί οδηγούσαν τον πρώην υπουργό στο κτίριο της γενικής διεύθυνσης ο Α. Τσοχατζόπουλος είπε: «Εντάξει στον ανακριτή πάμε θα τα πούμε εκεί πέρα».  Σύμφωνα με πληροφορίες αυτήν την ώρα γίνεται έρευνα παρουσία εισαγγελέα και στο σπίτι της κόρης του Αρετής. 



Πηγή: http://www.alterthess.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου